Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Na een 700% SHIB-prijsrally in oktober zou Shiba Inu, Dogecoin kunnen overtreffen

Op 27 oktober zette Shiba Inu (SHIB) zijn opmars voort. De prijs bereikte hierbij een recordhoogte van bijna $ 0,000060 voordat hij naar beneden corrigeerde. Volgens gegevens van Binance steeg SHIB met meer dan 25% naar een recordhoogte van $ 0,00005959 en overschreed daarmee het vorige record van 0,000005000.

Het Month-to-date (MTD) rendement van het token werd naar ongeveer 726% geduwd bij de laatste opwaartse beweging. Zo is SHIB de vijfde meest winstgevende cryptocurrency die het laatste kwartaal van 2021 ingaat. In oktober was de winst van SHIB gedaald tot bijna 606% na een prijscorrectie van zijn recordhoogte. Echter, het is nog steeds hoger dan de rest van de top-cap crypto-rivalen, waaronder Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Cardano (ADA) en Solana (SOL).

De superieure prestaties van SHIB vallen toch vooral op tegen zijn meme-coinrivaal, Dogecoin (DOGE). Zijn MTD-winst is nu slechts ongeveer 8%. De marktkapitalisatie van Shiba Inu heeft bovendien nu $ 22,1 miljard bereikt, de 11e grootste. Hiermee staat het vlak achter de $ 31,53 miljard van Dogecoin die op de 10e plaats staat.

Wordt de bull run van DOGE door SHIB gekopieerd?

Na zware inspiratie te hebben gehaald uit Dogecoin, werd Shiba Inu gelanceerd in 2020. Doge is een in 2013 geboren grap-cryptocurrency naar het Japanse hondenras. De populariteit van Dogecoin dook op, acht jaar sinds de introductie, met onder meer het gebruik ervan als betalingen door sportteams. Ook als betaling bij AMC-theaters en als een speculatief investeringsvehikel dankzij de sociale media-goedkeuringen van het token door Tesla CEO Elon Musk.

In de eerste vijf maanden van 2021 onderging de prijs van DOGE een ongelooflijke opwaartse hausse. Zo steeg met meer dan 15.000% te midden van een door de detailhandel geleide razernij. Het koning meme-token bereikte hierbij zijn recordhoogte van $ 0,76 op 8 mei. Daarna corrigeerde de prijs ervan zich met meer dan 68% om op het moment van schrijven rond de $ 0,23 te handelen.

De afgelopen 12 maanden heeft Dogecoin over het algemeen extreme trends doorgemaakt. Het begon met een lange periode van consolidatie, uiteindelijk gevolgd door een uitgebreide bullish breakout en verder door een enorme prijscorrectie. De prijstrends van Shiba Inu lijken in de afgelopen maanden signalen te hebben gekregen van de consolidatie- en uitbraakfasen van Dogecoin.

Het winstdoel op lange termijn voor Shiba Inu komt in de buurt van $ 0,00013500 door een Dogecoin-achtige prijsstijging van 1.500% in de Shiba Inu-markt. De fractal waarschuwt toch ook voor massale, periodieke prijscorrecties in de richting van de 20-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde ondersteuning naarmate de prijs stijgt. Shiba Inu’s algehele dominantie in de cryptocurrency-markt is gestegen van 0,16% naar 0,91% MTD.

Dogecoin’s invloed op de markt is aan de andere kant in dezelfde periode afgenomen van 1,5% tot slechts 1,20%.

Macro-fundamentals van de SHIB-prijs

Shiba Inu heeft geavanceerde mogelijkheden voor slimme contracten, merkte Joe Wiesenthal, redacteur bij Bloomberg Markets, op. Daardoor is het beter dan Dogecoin. Wiesenthal legde uit dat je Shibaswap kunt bekijken, een Uniswap-achtige gedecentraliseerde uitwisseling voor de SHIB-gemeenschap. Hij zei verder dat het NFT heeft, liquiditeitsmijnbouw, alles. Dogecoin heeft dit ondertussen op dit moment niet, volgens Wiesenthal.

De lancering op maandag van de Shiboshis Social Club kan ook hebben geleid tot de recente SHIB-prijsrally. Mensen die exclusieve door Shiba Inu gegenereerde non-fungible tokens (NFT), Shiboshis genaamd, bezitten, worden door deze online community beloont met exclusieve voordelen. De detailhandel lijkt hierdoor de speculatieve bull run van Shiba Inu te hebben gevolgd.

Uit een recent onderzoek van Bacancy Technology blijkt namelijk dat Shiba Inu in 2021 gemiddeld 2,8 miljoen Google-zoekopdrachten ontving, de derde hoogste na Bitcoin en Ethereum. Het zoekvolume van Dogecoin was het zesde grootste, even ter vergelijking. Een petitie op Change.org waarin Robinhood smeekte om SHIB-tokens op zijn zero-fee trading-app te vermelden, verzamelde ondertussen meer dan 500.000 handtekeningen.

Vlad Tenev, Robinhood CEO, zei tijdens de winstoproep van het bedrijf dinsdag dat Robinhood overweegt nieuwe munten aan het serviceportfolio toe te voegen. Echter, zonder hun namen te noemen. De prijs van Shiba Inu is hierdoor mogelijk op woensdag naar zijn recordhoogte geduwd. Dit wijst verder op een groeiende interesse van de detailhandel in de meme-crypto.

Jonathan Cheesman, hoofd van over-the-counter en institutionele verkoop bij crypto-derivatenbeurs FTX, vertelde aan Bloomberg dat memes waarde hebben en in 2021 een belegbare stelling zijn geweest. En hij voegde eraan toe dat tokens met een lagere dollarprijs aantrekkelijk zijn voor de detailhandel. Echter, SHIB-handelaren moeten voorzichtig doorgaan vanwege buitensporige speculatie.

Zo stelt Ben Caselin, hoofd van onderzoek en strategie bij crypto-uitwisseling AAX. Caselin verwees hierbij naar eerdere patronen die aangeven dat het token waarschijnlijk veel van zijn waarde verliest als het wordt uitgedaagd door andere meme-projecten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS