Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Bitcoin-mining kan tegen 2030 groen worden met onderdompelende koelingstechnologie

Hass McCook, lid van de Bitcoin Mining Council (BMC), vertelde aan Cointelegraph dat een onderdompelende koeltechnologie kan bijdragen aan de overgang naar emissievrije Bitcoin-mining. McCook gelooft dat de industrie op schema ligt om het doel tegen 2030 te bereiken. Hij is online bekend als Friar Hass. Het onderdompelen van Bitcoin-mijn-ASIC’s in een gespecialiseerde koelvloeistof, die warmte van het datacenter absorbeert en recyclet, is onder meer wat deze onderdompelende koeling inhoudt.

De productiviteit wordt verhoogd met deze methode van Bitcoin-mining. Bitcoin-mining bedrijf, Riot Blockchain, kondigde eerder deze maand aan dat het 200 megawatt ondergedompeld gekoelde Bitcoin-mijninfrastructuur gaat ontwikkelen in zijn Whinstone-faciliteit. Het verwacht dat de hash-snelheid met 25% zal toenemen en dat de ASIC-prestaties met maximaal 50% zullen toenemen.

Dee verwachtingen zijn gebaseerd op de voorlopige testresultaten van het bedrijf voor onderdompeling. Co-host van Around the Coin-podcast, Brian Roemmele, plaatste op 29 oktober een foto van een ondergedompeld Bitcoin-mining platform op Twitter. En Roemmele beweerde hierbij dat door Bitcoin Miners onder te dompelen in vloeistof, hitte en geluid met 95% worden verminderd.

Zo kan 40% van de warmte heroverd kan worden en in stroom worden omgezet. Hij voegde eraan toe dat Bitcoin tegen 2024, 100% zal groen zijn en dat geen enkel ander systeem groener zal zijn. McCook is het er wel mee eens dat Bitcoin CO2-neutraal kan worden. Echter, hij is minder optimistisch over het tijdsbestek. Hij gelooft echt dat het in 2030 geen uitstoot zal hebben, maar vindt dat 2024 een beetje ambitieus is.

En McCook vindt dat meeslepende koelingstechnologie deel kan uitmaken van de overgang naar groen. Hij zei verder dat dus in termen van levensduur je duurzaamheid krijgt en je hoeft niet zoveel van deze dingen te produceren. De noodzaak om apparatuur te vervangen en de hoeveelheid energie die nodig is om installaties te koelen tijdens het minen van BTC, kan met onderdompelende koeling worden verminderd.

McCook zei dat terwijl de milieu-impact door cryptomining wordt verzacht, wordt het op een aantrekkelijke manier voor miners gedaan. Volgens McCook zal de overstap naar groene Bitcoin-mining niet om milieuredenen zijn. Echter, het zal zijn om de kostenbasis van miners te verlagen en om hun winst te verhogen, zei het lid van de Bitcoin Mining Council (BMC).

Hij voegde eraan toe dat de hoofdzaak eigenlijk ging over de vraag of miners duurzame energiebronnen gebruiken. McCook gaf aan dat de harde waarheid is dat wanneer je je apparatuur in de muur steekt, je ook krijgt wat het is aan de andere kant van die stekker. Dus moet echt het onderliggend netwerk nul-emissie hebben, om Bitcoin echt nul-emissie te laten worden, zei McCook. Bitcoin komt steeds dichterbij een duurzame toekomst.

De ondervraagde Noord-Amerikaanse leden gebruiken nu elektriciteit met een duurzame energiemix van 65,9%, volgens recente bevindingen van de Bitcoin Mining Council. De BMC schreef dat op basis van deze gegevens geschat wordt dat de duurzame elektriciteitsmix van de wereldwijde cryptomining industrie in het derde kwartaal van 2021 was gegroeid tot ongeveer 57,7%, een stijging van 3% vergeleken met het tweede kwartaal van 2021, waardoor het een van de meest duurzame industrieën ter wereld is, aldus het schrijven van de BMC.

Dit kwartaal zagen we dramatische verbeteringen in de energie-efficiëntie en duurzaamheid van Bitcoin-mining door vooruitgang in de halfgeleidertechnologie, de snelle uitbreiding van de Noord-Amerikaanse mining, de China Exodus en wereldwijde rotatie naar duurzame energie en moderne miningtechnieken, zei Microstrategy CEO Michael Saylor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS