Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
Bears down bull run

‘Uitgeputte’ bears verkopen met verlies, daarom Bitcoin bull run verwacht

Nieuwe gegevens bevestigen dat Bitcoin (BTC)-bears “uitgeput” zijn en deze week zelfs met verlies verkopen. Philip Swift, een analist bij handelssuiteplatform Decentrader, zag in een tweet op dinsdag een aanhoudende bullish trend in de spent output profit ratio (SOPR).

Geen FUD meer voor Bitcoin-bears

Vorige week veranderde SOPR voor het eerst sinds juli in “kopen”. Het is een klassieke maatstaf voor het bepalen van onder andere oversold-periodes op Bitcoin-markten. BTC/USD lanceerde vervolgens naar lokale hoogtepunten van $ 53.000 in de daaropvolgende weken, de vorige keer. En nu is de hoop hoog dat er een herhaling zal plaatsvinden. Swift merkte op dat ze de afgelopen dagen meer on-chain verkopen met verlies hebben gezien.

Vooral na de agressieve uitverkoop in de zomer, is dit bullish, gaf hij verder aan. Bears raken uitgeput en het is tijd voor de bitcoin bulls om het snel over te nemen, volgens Swift. SOPR is niet het enige onderdeel van de Bitcoin-markt dat roept om herstel naar een bullish upside. Zelf zetten beleggers in op voortzetting, wat zowel grote als kleine posities vergroot, ondanks de prijsdip van vorige week.

Anderen merken op dat een dramatische aanhoudende vermindering van het beschikbare vloeibare BTC-aanbod, het potentieel heeft om een grotere prijssqueeze op de spotmarkt te veroorzaken.

Bewaartheorieën door MicroStrategy geoordeeld

Uit MicroStrategy’s 5.050-BTC extra buy-in die maandag werd aangekondigd, blijkt een cohort van BTC-investeerders zeker niet te verkopen, namelijk de instellingen. Voor analist Willy Woo wordt het nu steeds duidelijker dat het bedrijf optreedt als Bitcoin-bewaarder voor anderen. Woo heeft een bijgewerkte grafiek van zakelijke BTC-holdings uitgebracht.

In een Twitter-discussie gaf hij zijn mening voor het geval mensen zich afvragen waarom MicroStrategy zo’n grote houder is. Volgens Woo vinden openbare bedrijven het gemakkelijker om een converteerbaar schuldinstrument van MicroStrategy te kopen om blootstelling aan BTC te krijgen. Dan om zelf de onderliggende waarde aan te houden. MicroStrategy houdt BTC voor veel bedrijven vast, vindt Woo.

Met een gemiddelde aankoopprijs van iets meer dan $ 27.700, 40% onder de huidige spotprijs, is de totale BTC-toewijzing van MicroStrategy nu meer dan 114.000 BTC.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS