Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Naar verluidt zijn Bitcoin-investeerders in El Salvador vrijgesteld van belastingen

Naar verluidt zal de regering van El Salvador, volgens een presidentiële juridisch adviseur, investeerders vrijstellen van het betalen van vermogenswinstbelasting en inkomstenbelasting op Bitcoin (BTC). Op 10 september meldde Agence France-Presse dat Javier Argueta buitenlandse investeringen wil aanmoedigen door grote belastingvoordelen op Bitcoin.

Argueta zei dat als een persoon activa in Bitcoin heeft en hoge winsten maakt, er geen belasting zal worden geheven. En dat het duidelijk wordt gedaan om buitenlandse investeringen aan te moedigen. De juridische adviseur van president Nayib Bukele voegde eraan toe dat El Salvador geen belastingen zal heffen op de kapitaalverhoging of de inkomsten.

Naar verluidt zou de Salvadoraanse regering actief Bitcoin-transacties traceren op de officiële BTC-wallet van El Salvador, Chivo, merkte Argueta op. Het doel hiervan is om het mogelijk illegale gebruik van de cryptocurrency te bestrijden. Hij zei dat ze een reeks aanbevelingen uitvoeren van internationale instellingen tegen het witwassen van geld.

Om de impact van extreme volatiliteit of prijsschommelingen te minimaliseren, zou de Chivo-wallet ook tijdelijk Bitcoin-transacties op de applicatie stopzetten als de waarde van Bitcoin instortte. El Salvador werd vorige week dinsdag het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel gebruikte. Zo moesten alle lokale handelaren BTC als betaalmiddel accepteren.

El Salvador lanceerde samen met internationale bedrijven zoals Bitso crypto exchange en Silvergate Bank, de officiële BTC-wallet die bekend staat als Chivo. Gebruikers kunnen met deze wallet Bitcoin (BTC)-transacties converteren naar de Amerikaanse dollar. Of ze kunnen geld opnemen zonder transactiekosten te betalen met een speciale geldautomaat.

De Chivo-wallet werd tijdelijk verwijderd voor onderhoud op de lanceringsdag, zoals eerder gemeld. Sommige gebruikers van de Chivo-wallet zouden nog steeds grote problemen ondervinden met transacties of het opnemen van geld vanuit Chivo, volgens verschillende sociale media rapporten. Zo werd gemeld nadat El Salvador de crypto-wallet vorige week had gerepareerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS