Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Welke soorten bitcoin ATM’s zijn er?

In de wereld van crypto zijn er steeds meer mensen die handelen in crypto. Er zijn nu ook bitcoin automaten ontwikkeld voor het handelen in crypto. Doordat er verschillende bedrijven deze automaten ontwerpen worden er ook verschillende bitcoin automaten gemaakt. Weet je niet hoe je gebruik moet maken van een bitcoin pinautomaat? Lees dan hieronder hoe je dat moet doen. 

Waar is een ATM? 

Net zoals je over heel Nederland geldautomaten vindt is het ook zo bij de bitcoin automaten. De bekendste bitcoin automaat is die van de luchthaven in Schiphol. Je kunt bij de deze automaat 24/7 handelen in crypto. Naast deze automaat zijn er ook automaten te vinden op de High Tech Campus in Eindhoven, in Den Haag en Rotterdam. Hoewel er zoveel automaten beschikbaar zijn is het niet uit te sluiten dat het kopen van bitcoin via een bitcoin atm veel duurder is dan wanneer je bitcoin koopt via een online exchange.  

Hoe koop ik bitcoin? 

Bitcoins kun je zowel via een bitcoin automaat als een exchange kopen. Om bitcoins te kunnen kopen via een bitcoin automaat moet je in het bezit zijn van een smartphone. Hierop moet je ook een bitcoin wallet hebben. De wallet zal een draadloos verbinding maken met de bitcoin automaat. Bij grote geld bedrage word je gevraagd om je eerst te legitimeren. Hierna stop je het geld in de automaat. Op je mobiel kun je dan bekijken hoeveel bitcoins je hebt ontvangen in je wallet. In de atm van Schiphol kun je bitcoin, litecoin en ethereum kopen voor een bedrag tussen 20 euro en 500 euro. Hiervoor zul je ook transactiekosten betalen voor 5 euro. 

Hoe verkoop ik bitcoin? 

Bij het verkopen van bitcoins selecteer je de optie: geld opnemen. Daarna scan je het wachtwoord en je bankpas. Je geeft aan hoeveel bitcoin j wilt verkopen en ontvangt het geld in contanten of via de bank. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS