Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Welke risico’s loop je met crypto staking?

Je komt het steeds tegen op websites of social mediakanalen: staking. Staking is een veelvoorkomende ding in de wereld van digitale munten. Ook wel bekend als cryptocurrency. In deze blog willen we u toelichten wat staking inhoudt en welke risico’s je kunt lopen als je crypto staked.  

Wist je dat? 

Als je van start gaat met het handelen in crypto mag je weten dat je te maken zal hebben met risico’s. Zoals het al bekend is in de crypto wereld zijn cryptovaluta aan veranderingen onderhevig. Hetgeen betekent dat de waarde van cryptocurrency kan stijgen of dalen. Dit wordt bepaald door vraag en aanbod. Als de vraag naar een bepaalde munt groot is zal de waarde van de munt toenemen. Daalt de vraag daarentegen? Dan zal de waarde ook minder zijn. Hoe langer je een crypto vasthoudt hoe meer kans je hebt om een nieuwe blockchain validator te worden. Crypto dat gestaked is kun je niet meer uitgeven of verhandelen.  

Voorwaarden staken 

Het risico van crypto is dat de waarde van de digitale munten kan dalen zodra het wordt gestaked. Gezien het niet altijd mogelijk is om digitale munten vooraf terug te halen loop je een vooraf afgesproken stop-loss mis. Andersom kun je de munten niet verkopen als ze minder waard zijn. Om crypto te staken moet je je aan enkele regels houden. De wallet moet 24/7 online beschikbaar zijn. Daarnaast moet de wallet staking ondersteunen. Je ontvangt pas een beloning wanneer je een x aantal munten hebt vastgehouden. 

Niet elke crypto kan gestaked worden. Crypto die gestaked worden zijn Tezos, Komodo, QTUM, Decred, ICON, ZCoin, PIVX, Ethereum en Cardano. Intussen weet je dat je een vergoeding krijgt wanneer je crypto vasthoudt. Crypto staking opbrengsten kunnen elk verschillen van de soort munt of exchange.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS