Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Waarmee houden cryptobrokers zich bezig?

Er zijn twee belangrijke manieren waarop een persoon zijn cryptocurrency kan kopen of verkopen: via een cryptobroker of via een cryptohandelsplatform. In deze blog lees je wat je moet weten over cryptobrokers en handelsplatformen, zodat je makkelijker een beslissing kunt nemen over de optie die voor jou het meest geschikt is.

Cryptobrokers of makelaars

Over het algemeen zijn cryptobrokers personen of bedrijven die optreden als financiële tussenpersonen voor mensen die hun cryptovaluta willen omwisselen voor een andere valuta. Meestal vragen ze een soort premie of commissie voor het gebruik van hun netwerk.

Voor grotere bedragen zijn cryptobrokers een veel betere optie, want het is veel veiliger om de handel via hen te laten verlopen dan via een crypto handelsplatform. Natuurlijk staat hier wel een flinke vergoeding tegenover. Toch kun je er beter verzekerd van zijn dat dat de transactie veilig en legitiem verloopt. Het is in elk geval beter dan wanneer je je geld nooit meer terugziet.

Wanneer je op een brokerplatform wilt ruilen met een andere gebruiker, vindt de uitwisseling plaats tussen het platform en de twee gebruikers. Dit gebeurt allemaal om een veilige transactie te garanderen. Je kunt op deze manier ook fiat valuta inwisselen voor een cryptocurrency.

Wat is een crypto handelsplatform?

Wanneer je geen gebruik wilt maken van een brokerplatform en in plaats daarvan een crypto handelsplatform wilt gebruiken, zul je in staat zijn om direct te handelen met andere gebruikers zonder dat er een derde partij bij betrokken is. Natuurlijk zal je nog steeds een kleine vergoeding worden aangerekend voor het gebruik van het platform, maar omdat de omgeving over het algemeen minder veilig is, zal het niet zo’n grote vergoeding zijn.

De vergoeding bestaat meestal uit het betalen van de omzettingskosten, omdat je waarschijnlijk een cryptocurrency naar een zoals Crypto Dogecoin kopen wilt ruilen, of fiatvaluta in een cryptocurrency wilt omzetten. Over het algemeen is het omwisselen van geld op een crypto exchange beter voor kleinere bedragen of voor NFT aandelen.

De belangrijkste verschillen

Dus nu we weten wat elke individuele methode doet en waar deze geschikt voor is. Dan is het nu tijd voor de belangrijkste verschillen tussen deze twee methodes om jou te helpen een beslissing te maken welke je wilt gebruiken. Door het gebruik van een handelsplatform, kan een persoon alleen gebruik maken van de valuta die het handelsplatform heeft en dit zodoende te ruilen tegen datgene wat iemand wil. Vervolgens kun je dat inwisselen voor datgene wat je wilt. Eigenlijk is dit de traditionele manier van handelen, die geweldig is voor kleine hoeveelheden geld.

Cryptobrokers aan de andere kant, gebruiken al hun gebruikers voor stortingen en transacties. In eerste instantie lijkt het beter om de verschillende stappen te volgen, zodat je meerdere trades kunt doen. Maar dat wil niet zeggen dat je altijd de beste deal krijgt. Op handelsplatformen staat het bedrag vast zodra je de transactie doorzet.

Cryptobrokers gaan wel altijd zoeken naar de beste persoon voor jouw transactie, zodat je elke valuta kunt krijgen die je zoekt. In de meeste gevallen zijn de brokers meestal degenen die de beste persoon zullen regelen zonder dat anderen erbij betrokken raken. Voor meer handige informatie kun je klikken op één van de links in deze blog.

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS