Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Voormalig US Treasurer zegt dat XRP er is voor betalingen, Bitcoin voor ‘speculatie’

Een voormalig US Treasurer en Ripple-bestuurslid heeft haar steun uitgesproken voor XRP, te midden van de aanhoudende juridische strijd tussen Ripple en de Amerikaanse effectentoezichthouders. Rosa Rios, voormalig Treasurer, ging zondag naar Twitter om haar vertrouwen in XRP te herhalen en tegelijkertijd andere cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) te bekritiseren. Rosa trad in mei 2021 toe tot de raad van bestuur van Ripple.

Jurisdicties zoals China treden nu hard op tegen Bitcoin, omdat cryptocurrencies zoals BTC naar verluidt niets meer zijn dan een hulpmiddel voor speculatie, voerde Rios aan. De voormalige Amerikaanse functionaris schreef dat het primaire doel van XRP is het faciliteren van grensoverschrijdende betalingen. Terwijl andere crypto’s hun waarde vinden in speculatie. Dit punt is duidelijk gemaakt met de laatste zet van China, volgens Rosa, terwijl ze Bitcoin, Ripple en zijn betalingsecosysteem, RippleNet, had getagd aan het bericht.

Onder president Barack Obama heeft Rios van 2009 tot 2016 gediend als de Amerikaanse Treasurer. En ze hield toezicht op alle valuta- en muntproductieactiviteiten met een jaarlijks budget van $ 5 miljard. Bij haar toetreding tot het bestuur van Ripple, verklaarde Rios dat blockchain en crypto onze toekomstige wereldwijde financiële systemen zullen ondersteunen. Ze voegde eraan toe dat Ripple een van de beste voorbeelden is van het gebruik van cryptocurrency in een inhoudelijke en legitieme rol om betalingen wereldwijd te vergemakkelijken.

Over het feit dat cryptocurrencies een hulpmiddel zijn voor criminele actoren, uitte Rios ook haar bezorgdheid. Ze gaf aan dat er nog veel werk aan de winkel is om echt te weten wat er achter het gordijn zit. Verder hoe blockchain echt werkt, hoe helaas crypto’s worden gebruikt om het dark web en andere illegale activiteiten te financieren, volgens Rios. Het Amerikaanse bedrijf, Ripple Labs, heeft Ripple uitgebracht in 2012.

Ripple is een gedistribueerd open-source protocol en overmakingssysteem. Het is betrokken bij digitale valutaprojecten van Centrale Banken en biedt een aantal grensoverschrijdende betaaloplossingen. Chris Larsen, Ripple-medeoprichter, betoogde eerder dit jaar dat als Bitcoin niet afstapt van zijn proof-of-work-consensusmechanisme, het zijn leiderschap als ‘s werelds meest gewaardeerde cryptocurrency zou verliezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS