Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Volgens Edward Snowden werd Bitcoin sterker ondanks hardhandig optreden van de overheid

Ondanks toenemende regelgevende controle op cryptocurrencies over de hele wereld, heeft Edward Snowden de antifragiliteit van Bitcoin (BTC) aangeprezen. Zondag twitterde de voormalige agent van het Central Intelligence Agency van de Verenigde Staten dat Bitcoin sterker is geworden dankzij overheidsverboden en anti-cryptobeleid. Snowden verwees in de tweet naar opmerkingen van zichzelf van 13 maart 2020.

Toen had hij het over de greep van de Black Thursday-crash, waarbij de crypto- en aandelenmarkten instortten vanwege de angst voor de pandemie van het coronavirus. Snowden was toen niet onder de indruk van de daling van 50% van Bitcoin, waarbij hij verklaarde dat het de eerste keer was dat hij het gevoel had Bitcoin te kopen. Snowden tweette zondag dat BTC sindsdien ongeveer 10X is gestegen.

Ondanks een gecoördineerde wereldwijde campagne van regeringen om het publieke begrip van en de steun voor cryptogeld te ondermijnen. Bitcoin zakte naar $ 3800 tijdens de Black Thursday-crash van maart 2020, maar heeft sindsdien een nieuw record bereikt van ongeveer $ 64.800. Sinds de tweet van Snowden in maart 2020 ligt de BTC-spotprijs meer dan 10 keer hoger dan $ 47.000.

Vooral in China, met autoriteiten in Peking die de lat hoger leggen voor een negatief cryptocurrency-beleid, was 2021 inderdaad een jaar van ingrijpende Bitcoin- en crypto-hardhandig optreden. Verschillende Bitcoin-miners hebben hun hardware naar locaties in het buitenland verplaatst en hebben China verlaten. Er ontstond zelfs tijdelijk een grote daling van de Bitcoin-hashsnelheid door de stopzetting van de cryptomining-activiteit in China.

In Washington lijken anti-Bitcoin-sentimenten ook wijdverbreid te zijn. Sommige leden van het Congres steunen hierbij negatieve retoriek over cryptocurrencies terwijl ze pleiten voor strengere wetten. Regelgevers hebben ook aangedrongen op strengere cryptocurrency-wetten die volgens critici de digitale innovatie in Amerika zouden kunnen doen ontsporen. Gary Gensler, voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission, onder andere heeft opgeroepen voor strengere crypto wetten.

De acceptatie van Bitcoin blijft ondertussen groeien, waarbij natiestaten zelfs in de mix komen. Kortgeleden heeft El Salvador geschiedenis geschreven als het eerste land dat BTC als wettig betaalmiddel accepteerde in een stap die aanzienlijke gevolgen zou kunnen hebben in Midden- en Zuid-Amerika. Eerder heeft zelfs Snowden commentaar geleverd op de Bitcoin-wet van El Salvador. Hierin staat dat andere landen gestimuleerd zouden kunnen worden om BTC als reserveactiva te accepteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS