Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Verwachtingen voor Bitcoin en Crypto in 2024: Een Nieuw Tijdperk

De introductie van de eerste Bitcoin (BTC) Spot Exchange Traded Fund (ETF) op Amerikaanse beurzen heeft een grote impact gehad op de crypto markt. De lancering van deze fondsen kenmerkt de institutionele interesse in de cryptocurrency markt. Volgens analisten kan dit miljarden aan kapitaal ontketenen wat flinke implicaties kan hebben voor de crypto koersen. 

De Invloed van de Bitcoin Spot ETF

In aanloop van de Bitcoin Spot ETF begon de koers van BTC hard te stijgen. De munt was in oktober nog ongeveer $25.000, en steeg tot rond de $49.000 in januari. Na de lancering op 11 januari dit jaar kent de BTC koers een lichte retractie. Desondanks denken analisten dat de invloed van het fonds een grote invloed kan hebben op de bitcoin prijs. De opmerkelijke prijstoename wordt met name aangedreven door de verwachting dat deze ETF een breed scala aan traditionele en institutionele investeerders zou aantrekken. Deze groep, die vaak terugschrikt voor directe aankopen op blockchain netwerken vanwege complexiteit en beveiliging zorgen, kan nu via de ETF eenvoudig de crypto markt betreden. Dit opent de deur voor miljarden dollars aan investeringen en zet Bitcoin mogelijk op het pad naar ongekende hoogtes.

De komst van de Bitcoin halving

Een ander belangrijk evenement dat ons staat te wachten in 2024 is de Bitcoin halving. Tijdens deze gebeurtenis wordt de beloning van miners gehalveerd. Waar ze nu nog 6.125 BTC krijgen per succesvol uitgevoerde blok, wordt dat straks 3.0625 BTC. Dit betekent dat de grote cryptocurrency schaarser wordt, wat positieve impact heeft op de prijs. Daarnaast zijn miners momenteel een van de grootste verkopers van bitcoin omdat zij op deze manier hun dure mining operaties kunnen financieren. Wanneer de miners minder munten ontvangen, kunnen ze ook minder verkopen waardoor de BTC koers verder kan gaan stijgen. 

Wat Staat Ons te Wachten in 2024?

Kijkend naar de impact van de goud ETF in 2004, die de waarde van goud in 20 jaar vijfvoudig deed stijgen, kunnen we een soortgelijke groeitraject voor Bitcoin voorzien, met potentieel een koers die de $200.000 overstijgt. Binnen 18 maanden zou zelfs de $100.000 grens doorbroken kunnen worden. Niet alleen Bitcoin, maar ook andere cryptomunten zoals Solana (SOL), Cardano (ADA), Ripple (XRP), Ethereum (ETH), en zelfs memecoins zoals Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE) zullen waarschijnlijk profiteren van deze kapitaalinstroom.

 

Voor de meest actuele ontwikkelingen, prijsanalyses en inzichten, houd BlockSpace.nl in de gaten, de toonaangevende crypto nieuwsbron van Nederland.

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS