Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

President Bukele bevestigt dat El Salvador eerste 200 BTC koopt

Nayib Bukele, de president van El Salvador, bevestigde maandag dat zijn regering haar eerste 200 Bitcoin (BTC) heeft gekocht. De aankoop werd gedaan voor de uitrol van een nieuwe wet op dinsdag, die is ingesteld om de cryptocurrency wettig betaalmiddel te maken. Bukele zei dat hun brokers veel meer zullen kopen naarmate de deadline nadert. De president verwijst hierbij naar het tijdschema van dinsdag 7 september voor de volledige implementatie van de nieuwe BTC-wetgeving.

Vorige week is een nieuw Bitcoin-fonds van $ 150 miljoen goedgekeurd door het congres van El Salvador, waarvan de aankoop deel uitmaakt. Het doel van het fonds is om de conversie van BTC naar Amerikaanse dollars te vergemakkelijken in de aanloop naar de implementatie van de nieuwe wet. De aankoop van BTC was iets meer dan $ 10,36 miljoen waard tegen de huidige prijzen.

El Salvador werd in juni van dit jaar het eerste land ter wereld dat Bitcoin als wettig betaalmiddel erkende. Tegenstanders van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds waarschuwden dat de nieuwe strategie geen goed idee is. Toch werd de beslissing door de Bitcoin-gemeenschap geprezen. Interne oppositie zag meer recentelijk honderden mensen in het hele land protesteren tegen de nieuwe Bitcoin-wet.

Ondertussen zijn minstens vier potentiële voordelen voor El Salvador, door het accepteren van Bitcoin, onlangs geschetst door de Bank of America. De bank gaf aan dat de acceptatie van BTC door het land de overmakingen zou kunnen stroomlijnen, de financiële digitalisering zou bevorderen, meer keuze voor de consument zou kunnen bieden en het land zou kunnen openstellen voor buitenlandse investeerders.

De bank gaf dit aan in een rapport dat in juli werd gepubliceerd. Salvadoranen hebben de mogelijkheid om het digitale activum te houden als onderdeel van een langetermijninvesteringsstrategie met de nieuwe Bitcoin-wet. Ook hebben Salvadoranen de mogelijkheid om Bitcoin in contanten op te nemen bij een van de 200 geldautomaten die in het hele land zijn geïnstalleerd.

Ook bouwt het land infrastructuur ter ondersteuning van een door de staat uitgegeven Bitcoin-wallet, genaamd Chivo. Er komt een eigen geldautomaat voor de Chivo-wallet waarmee burgers 24 uur per dag contant geld kunnen opnemen zonder commissie te betalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS