Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Nu de Dollar Strength Index het hoogste punt in 16 maanden bereikt, daalt Bitcoin-prijs tot onder $60K

Toen de BTC-prijs op 16 november met 10% daalde tot minder dan $ 59.000, noteerde Bitcoin (BTC) sinds september zijn slechtste dagelijkse prestatie. De Amerikaanse dollar sprong naar zijn beste niveau in zestien maanden aan de andere kant. Dit werd veroorzaakt door groei in uitgaven in de Amerikaanse detailhandelssector ondanks aanhoudende angst voor COVID-19 en zorgen over inflatie.

Op Coinbase vestigde de BTC-prijs een intraday-laagte van ongeveer $ 58.600. Daarna trok het hoger terug om $ 60.000 als psychologische ondersteuning terug te vorderen. Echter, toen de Amerikaanse president Joe Biden de infrastructuurwet van $ 550 miljard ondertekende, inclusief nieuwe belastingrapportagevereisten voor gebruikers van cryptocurrency, verscheen de keerzijde van de beweging.

Retailgegevens sterker

De verkopen in de Amerikaanse winkels stegen in oktober met 1,7%, tegenover 0,4% in de voorgaande maand, waardoor de dollar ondertussen zijn heersende stijgende lijn soepel voortzette. Hiermee werd, na een uitstekend Non-farm Payrolls-rapport vorige week, aangetoond dat de Amerikaanse economie sterk hersteld is van de dieptepunten van COVID-19. Beleggers verhoogden als gevolg hiervan hun biedingen op de dollar.

Beleggers deden dit in de verwachting dat de Federal Reserve de afbouw van haar programma voor de aankoop van activa van $ 120 miljard per maand zou versnellen. Dit zou leiden tot eerder dan verwachte renteverhogingen, die sinds maart 2020 bijna nul zijn gebleven. De US Dollar Index (DXY) bereikte op 16 november een intraday-high van 95,821, het hoogste niveau sinds juli 2020. Deze index meet de prestaties van de greenback vergeleken met een selectie van de beste buitenlandse valuta’s.

Bitcoin, die sterk steeg vergeleken met een lagere rente tariefomgeving in 2020 en 2021, trok zich daarentegen terug.

Dollar boekt meer winst

De dollar zou de komende maanden verder groeien, verwachten analisten. Scott Melker, marktanalist, voorspelde hierbij dat de DXY een waarde van 97,50 zal bereiken. Een “Double Bottom”-opstelling stond centraal bij de optimistische vooruitzichten van Melker. Wanneer de prijs twee lage punten vormt op een vergelijkbaar horizontaal niveau om een potentiële bullish omkering te vertegenwoordigen, gedetailleerd uitgelegd, verschijnen dubbele bodems.

Wanneer de prijs boven een specifiek weerstandsniveau breekt, komt een bullish bevestiging, een hoog punt tussen de twee bodems. De bullish bevestiging dient voor het bereiken van een doelniveau op een lengte die gelijk is aan de maximale hoogte van het patroon. De U.S. Dollar Index is uit een vergelijkbare Double Bottom-opstelling doorgebroken, lijkt het dus.

Gemengde vooruitzichten teisteren Bitcoin

Te midden van groeiende zorgen over inflatie heeft Bitcoin zijn prijzen in 2021 meer dan verdubbeld. De cryptocurrency zal mogelijk tot ten minste het tweede kwartaal van 2022 in waarde blijven stijgen, merkte Nigel Green, chief executive van DeVere Group, op. Green verwees hierbij naar de recente klim van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) naar het hoogste punt in drie decennia.

Hij merkte verder op dat deze laatste gegevens uit de VS de wereldwijde angst voor inflatie alleen maar zullen vergroten, omdat de prijsdruk over de hele wereld hoog oploopt. En Green voegde eraan toe dat in deze inflatieperiode Bitcoin beter heeft gepresteerd dan goud. Het wordt tot nu toe bijna universeel geprezen als de ultieme inflatie dekking, volgens de CEO van DeVere Group.

Het hoofd van Azië-Pacific bij crypto-uitwisseling Luno in Singapore, Vijay Ayyar, noemde de voortdurende correctie van Bitcoin een gezonde terugval. Vooral na de prijsstijging van meer dan 175% tot $ 69.000. Ayyar merkte op dat het ongebruikelijk zou zijn om door te gaan zonder correcties. Joel Kruger, een valutastrateeg bij LMAX Group, zei aan de andere kant dat een strakker Fed-beleid de bredere markt zorgen zou baren.

Dit zou de risicovolste activa het hardst raken, een reden waarom Bitcoin en de rest van de cryptomarkt zich terugtrekken tegen een stijgende dollar. Hoofd onderzoek bij Bequant, Martha Reyes, noemde Bitcoin ook een investering met risico’s, waarbij ze aangaf dat mensen in tijden van stress geld zouden willen verdienen uit de winstgevendste activa. Bequant is een bedrijf in digitale activa.

Op het moment van schrijven handelde Bitcoin op $ 60.625.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS