Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Nadat de verkoop van Elon Musk ervoor zorgt dat BTC de marktkapitalisatie van Tesla passeert, behoudt Bitcoin $ 65K

Gedurende 8 november hield Bitcoin (BTC) $ 65.000 aan, omdat grote winsten niet beïnvloed leken door het verlies van 5% van de Tesla (TSLA)-aandelen bij de opening van Wall Street.

Tesla op marktkapitalisatie verslagen door Bitcoin

Na een hoogtepunt van $ 66.433 op Bitstamp daalde BTC/USD met ongeveer $ 900 tot $ 65.500, toonden gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView aan. Elon Musk, de CEO van Tesla, had namelijk aangegeven 10% van zijn Tesla-aandelen te zullen verkopen, een waarde van ongeveer $ 23 miljard. Door dit nieuws nam het succes van BTC van de ene op de andere dag af, simpelweg omdat Twitter-gebruikers voor Musk stemden om door te gaan met de verkoop.

Er werd voorzichtig gereageerd door de markten. TSLA opende eerst op $ 1150 na 5 november te hebben afgesloten op $ 1.221. Daarna volgde een bescheiden herstel. De stap van Musk had een onbedoeld gevolg want Bitcoin passeerde Tesla op marktkapitalisatie. Los van dat negen maanden geleden Tesla $ 1,5 miljard aan Bitcoin kocht voor zijn balans.

Michael Saylor, CEO van MicroStrategy reageerde ondertussen op het besluit van Musk. Saylor legde uit dat als diversificatie het doel is, is het omzetten van de TSLA-balans naar een Bitcoin-standaard en het kopen van $ 25 miljard in BTC, een alternatieve strategie om te overwegen. Hij legde verder uit dat het zo op een fiscaal efficiënte manier diversificatie, inflatiebescherming en meer winst zou opleveren voor alle beleggers.

Wat Musk zal doen met de opbrengst van de aandelenverkoop, blijft onduidelijk. Hij geeft zelf aan dat dit zijn enige belastbare gebeurtenis zal zijn omdat hij geen salaris van Tesla ontvangt.

ATH’s voor Ethereum gekopieerd door crypto-marktkapitalisatie

Nieuwe all-time highs voor Ether (ETH) domineerden intussen de grote altcoins. Andere tokens boekten dagelijks tegelijkertijd een vlakke vooruitgang. $ 4768 werd genoteerd door de grootste altcoin op marktkapitalisatie. Andere tokens zagen een vlakke dagelijkse vooruitgang, waardoor de totale cryptomarktkapitalisatie voor het eerst boven $ 3 biljoen kwam.

De limiet bedroeg vergeleken hiermee in november vorig jaar slechts $ 400 miljard. Michaël van de Poppe betoogde in de tussentijd dat $ 3 biljoen nog steeds niet veel is in vergelijking met andere markten. Volgens van de Poppe is de echte versnelling van deze cyclus nog steeds klaar om te komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS