Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Naarmate de acceptatie groeit, registreert Bitcoin-netwerk 700.000ste blok en is dus nog niet dood

Op 11 september produceerden Bitcoin (BTC) miners officieel hun 700.000ste blok. Voor een netwerk waarvan de tegenstanders beweren dat het sinds 2009, 428 keer is overleden, is dit een belangrijke mijlpaal. Na het bereiken van de mijlpaal van 600.000 op 18 oktober 2019, kostte het Bitcoin minder dan twee jaar om 100.000 extra blokken te produceren.

De BTC-prijs was minder dan $ 8000 waard op het moment van de laatste mijlpaal van 100.000 blokken. Eén Bitcoin is nu meer dan $ 45.500 waard. Het totale aanbod van Bitcoin was 18.812.806 op het moment van schrijven, of 89,5% van alle coins die ooit zullen worden geproduceerd. De productietijd wordt beïnvloed door mining problemen. Toch worden er gemiddeld elke tien minuten nieuwe blokken gegenereerd.

Ongeveer elke twee weken wordt de moeilijkheidsgraad van Bitcoin aangepast. Dit is een proces dat reset hoe moeilijk het voor miners is om het digitale activum te mijnen. De laatste Bitcoin zal rond het jaar 2140 worden gedolven, in het huidige tempo van blokproductie. Door wijlen Hal Finney te citeren, een van de vroege pioniers van Bitcoin, vierde Crypto Twitter de mijlpaal.

En Finney is een uitstekende kandidaat om Satoshi Nakamoto te zijn, de pseudonieme maker van de technologie. In 2014 stierf Finney aan amyotrofische laterale sclerose, of ALS. Bitcoin was geprogrammeerd als een zelfregulerende markt met een hard gecodeerd monetair beleid dat niet afhankelijk is van externe partijen. Bitcoin handhaaft een harde limiet op het aanbod en kan niet worden gecreëerd zonder de enorme energie-input van mijnwerkers.

Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Federal Reserve van de Verenigde Staten, die de omvang en het groeitempo van de geldhoeveelheid naar believen kan beïnvloeden. Het energieverbruik van het Bitcoin-netwerk is slechts een fractie van het totale energieverbruik. Toch heeft Bitcoin aanvallen uitgelokt over zijn ecologische voetafdruk. Grotendeels zijn pogingen om schone energie op te nemen in het mijnbouwproces succesvol gebleken.

Sommige schattingen beweren hierbij dat Bitcoin-mijnbouw in de Verenigde Staten voor meer dan 50% wordt aangedreven door hernieuwbare energie. Cryptocurrencies zijn uitgegroeid tot een activaklasse van meer dan $ 2 biljoen, dankzij Bitcoin. Op het moment van schrijven is het aandeel van Bitcoin in de totale markt 41%, of $ 857 miljard.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS