Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Na weken van altcoin-accumulatie steunen institutionele bulls Bitcoin

Met Bitcoin (BTC)-beleggingsproducten die een derde opeenvolgende week van instroom boeken, keren institutionele beleggers terug naar digitaal goud. BTC-beleggingsproducten brachten tussen 27 september en vrijdag $ 68,7 miljoen op aan instroom, wat neerkomt op een toename van 36% van de blootstelling per week, volgens het laatste ‘Digital Asset Fund Flows Weekly’-rapport van CoinShares.

De bullish wending komt vers van een recordreeks van uitstroom die acht opeenvolgende weken tot begin september aanhield, terwijl producten die BTC volgen, nu twee weken op rij de instroom naar digitale activaproducten, domineren. Voor de week bedroeg de totale instroom voor digitale beleggingsproducten $ 90 miljoen. Dit markeert de zevende achtereenvolgende week van instroom, omdat institutionele beleggers de blootstelling aan digitale activa blijven vergroten.

Met een instroom van in totaal $ 20,2 miljoen kochten institutionele beleggers ook een opvallend aantal Ether (ETH)-beleggingsproducten op. BTC- en ETH-producten boekten respectievelijk ongeveer 7,4% en 3,2% winst voor de week. Voor altcoins was er vorige week ook een gemengde interesse. Een instroom van respectievelijk $ 1,1 miljoen en $ 700.000, werd geboekt door producten die Cardano (ADA) en Solana (SOL) volgen.

Aan de andere kant verloren Polkadot’s DOT en Binance Coin (BNB) elk $ 800.000. Een minimale instroom van $ 1,9 miljoen werd ook gezien door multi-assetfondsen. Het dieptepunt lijkt te zijn bereikt voor de institutionele vraag naar Solana, waarbij de instroom van producten die de SOL volgen, met 98% crashte sinds het hoogtepunt van $ 38,9 miljoen van vijf weken.

CoinShares benadrukte dat het handelsvolume van $ 2,4 miljard van vorige week laag blijft in vergelijking met de $ 8,4 miljard aan institutionele cryptoproducten die wekelijks worden verhandeld tijdens het hoogtepunt van de bull-cyclus van 2021 midden mei. Ondanks dat de markten herstellen van de gewelddadige terugval van juli.

Institutionele vermogensbeheerders vertegenwoordigen nu, volgens de schattingen van CoinShares, gecombineerde activa onder beheer (AUM) ter waarde van $ 57,1 miljard gecombineerd, een wekelijkse stijging van 8,5%. De sector wordt nog steeds gedomineerd door Gryascale en vertegenwoordigt $ 41,1 miljard of 71% van de totale AUM van de sector. Op de tweede en derde plaats staan CoinShares XBT- en Purpose-fondsen met respectievelijk $ 2,2 miljard en $ 2,1 miljard aan beheerd vermogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS