Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Met plannen voor in totaal 8000 worden er 200 Bitcoin-geldautomaten geïnstalleerd bij Walmart

Voor het installeren van 200 Bitcoin-geldautomaten in zijn winkels in de VS, werkt Walmart samen met coin automaatbedrijf Coinstar en crypto-gelduitwisseling CoinMe. Volgens Bloomberg omvat de test slechts 200 kiosken, maar zijn de bredere lanceringsplannen om uiteindelijk 8000 bitcoin-geldautomaten in het hele land te installeren. Verdere details zijn er nog niet over de tijdlijnen. Er zijn nu ruim 25.000 bitcoin-geldautomaten bij geselecteerde supermarkten en tankstations in de VS, volgens Coin ATM Radar.

Coinstar exploiteert, verspreid over 33 staten, 4.400 kiosken die zijn ingeschakeld voor Bitcoin-aankopen. Sam Doctor, chief strategy officer en hoofd onderzoek bij BitOoda, vertelde aan Bloomberg dat Walmart Bitcoin-toegang echter uitbreidt naar meer mensen. En dat Walmart BTC meer legitimitei geeft onder sceptici, mochten ze het verder uitrollen dan een eerste test, gaf Doctor aan. Echter, Bitcoin-geldautomaten zijn geen nieuwe ontwikkeling en zijn al in veel supermarkten te vinden.

De Bitcoin-geldautomaat kan door klanten gebruikt worden door een bankbiljet in te voeren en een papieren voucher met een inwisselcode te ontvangen. Klanten moeten een Coinme-account aanmaken en een achtergrondcontrole uitvoeren voor het inwisselen van de code. Bitcoin opnemen van hun account is nu niet mogelijk voor gebruikers en er is geen indicatie van plannen om deze functionaliteit binnenkort aan te bieden. Er is een toeslag van 11% bij de Bitcoin-geldautomaten.

De toeslag bestaat uit een vergoeding van 4% voor de Bitcoin-optie, plus een extra vergoeding van 7% voor het wisselen van contanten. Vergelijk dit met de percentages van populaire crypto-handelsplatforms Binance en Coinbase die respectievelijk 3% tot 4,5% en 3,99% in rekening brengen voor aankopen met een pinpas en creditcard. Een directe storting van een bankrekening naar een Binance- of Coinbase-wallet is gratis om te doen. Sommigen, zoals influencer Lark Davis, verwelkomden het nieuws als een teken van mainstream-adoptie.

Davis zei dat WalMart nu Bitcoin verkoopt, cool! Echter, andere gebruikers klaagden over de hoge kosten. datcyberguy tweette in reactie op het nieuws dat BTC ATM-kosten notoir hoog zijn en de huidige BTC-prijs is altijd veel hoger bij het kopen en lager bij het verkopen. Volgens Reddit-gebruiker Axatar is het oplichterij, maar het is in ieder geval een teken van adoptie. Volgens Axatar denken ze dat sommige mensen een zodanige drang hebben naar BTC om enorme vergoedingen te betalen.

Walmart heeft hiermee niet het eerste teken van interesse getoond in de cryptowereld. De Retail gigant kondigde in augustus aan dat het op zoek was naar een crypto-productleider om de digitale valutastrategie van het bedrijf te stimuleren. Intussen is de vacature van de website van Walmart verwijderd, maar op LinkedIn blijft een advertentie voor de functie staan. Voor het volgen van producten werkt Walmart China ook samen met VeChain, op blockchain gebaseerd supply chain management-platform.

Echter, er was enige scepsis over het Bitcoin ATM-nieuws dat op de hielen komt na een neppersbericht van Walmart in september. Er werd hierin een samenwerking met Litecoin (LTC) aangekondigd. De hoax leidde er kort toe dat de prijzen van de altcoin met meer dan 20% stegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS