Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Met overschot van Bitcoin Trust wil El Salvador twintig ‘Bitcoin-scholen’ bouwen

Het volgende Bitcoin-gerelateerde project van de regering van El Salvador wordt gestart. Het gaat hierbij om het bouwen van scholen met de winst die de natie op het actief heeft gemaakt. Volgens president Nayib Bukele zullen winsten of het “overschot” van de Bitcoin Trust-rekening van de staat worden gekanaliseerd naar de bouw van 20 scholen. De perssecretaris van het presidentschap twitterde dinsdag het volgende.

Ze hadden namelijk niet zoveel geld verdiend in FIDEBITCOIN, BTC Trust-account van de staat, als ze nu hebben verdiend, toen dit project werd gestart. Ze hebben dus besloten om de eerste 20 Bitcoin Schools te bouwen. De winst van eerdere Bitcoin (BTC)-aankopen zal ten goede komen aan de mensen verklaarde de woordvoerder van Bukele ook. En er zullen geen Salvadoraanse belastingen worden geheven voor het nieuwe project.

De bouw van de 20 nieuwe scholen zal de uitbreiding van cryptocurrency-onderwijs voor de lokale bevolking ondersteunen, meldden lokale media. En het zal deel uitmaken van de 400 scholen die zijn gepland voor het “My New School” -programma. De financiering van $ 200 miljoen aan El Salvador voor de stimulans voor onderwijsuitbreiding werd in oktober 2020 goedgekeurd door de Central American Bank for Economic Integration.

De regering zal $ 4 miljoen van de Bitcoin Trust besteden om een nieuw veterinair ziekenhuis in de hoofdstad San Salvador te bouwen, kondigde de president midden oktober aan. Op 7 september werd de controversiële Bitcoin-wet van El Salvador officieel van kracht. Echter, de inaugurele dag van de status van wettig betaalmiddel werd ontsierd door technische problemen met de Chivo-wallet van de staat.

El Salvador heeft nog eens 420 BTC gekocht, waardoor de totale voorraad op 1120 BTC komt, meldde Cointelegraph donderdag. Dit is ongeveer $ 70,5 miljoen waard tegen de huidige prijzen van $ 63.000. Een Twitter-feed die de Bitcoin-aankopen van het land bijhoudt, ElSalvadorBTC, meldde dat tot nu toe $ 12 miljoen winst is gemaakt. Dit werd gesteld volgens een gemiddelde aankoopprijs van $ 53.062.

Ook de stimuleringsbijdrage van $ 30 die de overheid aan burgers heeft gegeven voor het aanmoedigen van de acceptatie van Bitcoin, wordt door het account bijgehouden. De tracker meldde dinsdag dat de $ 30 in BTC die op 9 juli aan Salvadoranen is gegeven, nu ongeveer $ 38 waard is. Joe, Anthony Pompliano’s broer, merkte op dat meer burgers nu Bitcoin-wallets hebben dan traditionele bankrekeningen.

Hij gaf verder aan dat de burgers voor het eerst in hun leven hun koopkracht met meer dan 30% hebben zien stijgen. Dit is volgens Joe een fascinerend experiment.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS