Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Gegevens suggereren dat Bitcoin-hodlers ​​klaar zijn om een ​​run naar nieuwe BTC-prijshoogten te veroorzaken

Deze week blijkt uit gegevens dat doorgewinterde Bitcoin (BTC) hodlers klaar zijn om een nieuwe prijsstijging te veroorzaken door BTC te hamsteren. De Bitcoin-voorraad zal een nieuw verouderingsproces ondergaan, volgens on-chain monitoring resource Glassnode

Laagste punt voor voorraad van 1 jaar oud

Het percentage van het Bitcoin-aanbod dat een jaar of langer geleden voor het laatst is verplaatst, vormt een lokale bodem, merkten de onderzoekers van Glassnode op, terwijl ze de actieve aanbodstatistieken benadrukten. Houders of ‘hodlers’, die pas oudere coins hadden verkocht, begonnen onder dergelijke omstandigheden in het verleden, BTC te verzamelen, waardoor de leeftijd van het algehele slapende voorraad toenam.

Op zijn beurt leidde dit tot een “voorraad squeeze”, waarbij de vraag vergeleken met de beschikbare BTC toenam en de prijs daarvan profiteerde. In de lokale prijstop hervatte de verkoop, waarna het proces opnieuw begon. Tijdens Bitcoin’s run naar $ 20.000 was zo’n cirkelvormig patroon eind 2017 in het spel. En er lijkt geen uitzondering te zijn in het hoogste punt ooit in april 2021.

Echter, de aantallen zijn tussen de twee jaren verschillend. Volgens Glassnode begint het Bitcoin-aanbod dat al minstens 1 jaar sluimert, te dalen op 54,2%. Dit geeft aan dat een groter relatief aandeel van BTC in koudeopslag blijft, vergeleken met de top van 2017. Als je de 2021-top erin zet, geeft het echter ook aan dat er minder munten worden uitgegeven, verklaarde Glassnode.

Hodlers van het laatste redmiddel, steeds meer

Over het gedrag van hodler en cohorten van BTC van verschillende leeftijden die de markt beïnvloeden, wordt regelmatig gerapporteerd door CoinTelegraph. Over het algemeen beheersen sterke handen nu meer van het BTC-aanbod dan ooit sinds oktober 2020, toonden gegevens meest recent aan. Tijdens deleveraging-evenementen zoals die in mei en september van dit jaar, blijft ook het deel van de taart van speculatieve handelaren lokale resets ondergaan.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS