Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Dogecoin bekritiseerd vanwege ‘inflatoire dynamiek’ door Ripple CEO

De op meme gebaseerde digitale valuta Dogecoin (DOGE) is niet geliefd bij de CEO van Ripple, het bedrijf achter de XRP-cryptocurrency. DOGE is niet goed voor de cryptocurrency-markt vanwege de vermeende inflatoire dynamiek en het onbeperkte aanbod, vind Brad Garlinghouse. Dinsdag maakte hij zijn standpunt kenbaar tijdens een door CNBC gemodereerd panel tijdens het Fintech Abu Dhabi-evenement.

Garlinghouse betoogde dat de wereldwijde inflatie de prijs van Bitcoin (BTC) hoger drijft, maar dat het een waarschuwing heeft voor fans van Dogecoin. De CEO van Ripple gaf aan er eigenlijk niet van overtuigd te zijn. Hij vindt het enigszins controversieel dat Dogecoin goed is voor de cryptomarkt. Garlinghouse verklaarde dat Dogecoin zelf een inflatoire dynamiek heeft waardoor hij terughoudend zou zijn om het vast te houden.

Voor het totale aanbod van coins in omloop, heeft Dogecoin geen harde limiet, merkte Garlinghouse op. Dit maakt DOGE heel anders dan sommige grote cryptocurrencies zoals Bitcoin dat beperkt is tot 21 miljoen coins. Garlinghouse voegde eraan toe dat het als een grap werd gebouwd en daarna kreeg het wat vaart van enkele spraakmakende mensen zoals Elon Musk.

Garlinghouse is nog steeds optimistisch over de markt voor cryptocurrency in het algemeen, ondanks dat hij sceptisch is over DOGE. De Shiba Inu-meme die in 2013 als grap werd gelanceerd, vormt de basis van de cryptocurrency Dogecoin. Met een aanbodlimiet van 100 miljard coins startte de digitale valuta en bereikte de limiet midden 2015. Dogecoin is sindsdien overgeschakeld om een onbeperkt aanbod te bieden.

Tegelijkertijd werd een beloning van 10.000 DOGE per blok beperkt om de inflatie onder controle te houden. Eerder dit jaar kwam DOGE op de lijst van de top 10 van grootste cryptocurrencies volgens marktkapitalisatie en is naar voren gekomen als een van de succesvolste cryptocurrencies in 2021. DOGE is de 10e meest gewaardeerde digitale valuta op het moment van schrijven.

Het wordt verhandeld tegen $ 0,22 wat een stijging is van ruim 6.000% in het afgelopen jaar. Tesla-CEO Elon Musk begon in 2020 actief met het promoten van DOGE op Twitter. Blijkbaar is een groot deel van het succes van Dogecoin in verband gebracht met goedkeuring door Musk. De laatste tijd is hij veel blijven tweeten over DOGE. Ook bracht Musk de opname gerelateerde problemen van Dogecoin op Binance maandag rechtstreeks ter sprake bij Changpeng Zhao, de CEO van de beurs.

Een technisch probleem tijdens het recente upgradeproces was volgens Binance de oorzaak van het aanhoudende probleem. Zo werden oude transacties opnieuw verzonden naar 1674 gebruikers. Ondanks dat hij de uitwisseling op een gegeven moment probeerde, zei de CEO van Tesla dat hij Binance niet gebruikt. Hij vindt de aanmelding te ingewikkeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS