Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Dit is hoe je jouw cryptocurrencies veilig bewaart

Cryptocurrencies zijn een steeds populairdere investering geworden sinds hun opkomst op het toneel een decennium geleden, waarbij veel beleggers hun potentiële groei en succes in de toekomstige handel voorspellen. Als belegger in cryptocurrencies is het een van je belangrijkste verantwoordelijkheden om je vermogen veilig te houden. Met alle digitale investeringen komen verschillende risico’s – van kwaadwillende externe entiteiten die proberen in te breken in je digitale portefeuille tot interne menselijke fouten zoals het vergeten van wachtwoorden of het niet back-uppen van privésleutels.

Het goede nieuws is dat je geen cybersecurity-expert hoeft te zijn om jezelf te beschermen; door enkele basisbeveiligingspraktijken te volgen en vertrouwd te raken met de beschikbare opties om je digitale activa te beschermen, kun je de veiligheid van je investeringen in cryptocurrency aanzienlijk vergroten.

Beveilig je digitale portemonnee met een sterk wachtwoord en twee-factor authenticatie

Bitcoin is tegenwoordig een van de populairste digitale portemonnees, maar het is belangrijk om het veilig te houden. Elke Bitcoingids zal je vertellen dat de beste manier om je portemonnee te beschermen het instellen van een sterk wachtwoord is en het inschakelen van twee-factor authenticatie. Een sterk wachtwoord moet minstens 12 tekens lang zijn, met een mix van hoofdletters en kleine letters, cijfers en symbolen voor maximale veiligheid.

Bovendien voegt twee-factor authenticatie een extra beschermingslaag toe door een andere vorm van authenticatie (bijv. e-mail of SMS) te vereisen voor het aanmelden. Door beide maatregelen toe te passen kunnen Bitcoin-gebruikers hun account beter beveiligen en zichzelf beschermen tegen mogelijke kwaadaardige activiteiten.

Maak een back-up van je privésleutels om de toegankelijkheid te waarborgen

Het is cruciaal om je crypto-activa te beveiligen door toegang te hebben tot je privésleutels, dus het maken van een back-up van deze sleutels is een belangrijke beveiligingspraktijk. Door meerdere fysieke documenten en/of digitale kopieën van deze sleutel te bewaren op beveiligde locaties, kun je je wapenen tegen het verlies van je fondsen mocht één back-up onherstelbaar beschadigd of verloren raken.

Je moet ook goed nadenken over toegangscontrole, want iedereen die toegang heeft tot één back-up van je privésleutel kan al je geld stelen. Daarom is het altijd verstandig om de mensen en systemen met toegangsrechten regelmatig te controleren. Zorg er ten slotte voor dat de back-ups die je bijhoudt regelmatig worden bijgewerkt, want alle wijzigingen die je aanbrengt moeten worden weerspiegeld in bijgewerkte back-ups, mochten die zich voordoen.

Gebruik een Cold Storage-oplossing voor langdurige opslag

Als je op zoek bent naar een veilige oplossing om je crypto-activa op te slaan, is het misschien tijd om koude opslag te overwegen. Vaak gebruikt als oplossing voor crypto-opslag op lange termijn, scheidt koude opslag de privé-sleutels van de crypto’s van elke soort internetverbinding of apparaat. Dit biedt ultieme veiligheid door de mogelijkheid van een hack of aanval door malware en virussen weg te nemen.

Er zijn ook verschillende soorten cold storage opties beschikbaar, zoals papieren wallets, hardware wallets en fysieke munten. Elk biedt een extra beschermingslaag ten opzichte van traditionele warme portemonnees die activa online houden en openstaan voor potentiële hacks. Hoewel deze misschien iets meer moeite kosten voor het opzetten en gebruiken, is de verbeterde beveiliging de moeite waard voor wie een extra veiligheidsniveau zoekt voor zijn investeringen in digitale valuta.

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS