Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

De registratiedeadline van Zuid-Korea voor crypto-uitwisselingen kan $ 2,6 miljard aan activa wissen: FT

De registratiedeadline van Zuid-Korea voor crypto-uitwisselingen kan $ 2,6 miljard aan activa wissen: FT
De sluiting van tweederde van de kleinere beurzen van het land zou volgens een expert ook 42 zogenaamde kimchi-munten kunnen elimineren.
Door Sebastian Sinclair

Ongeveer $ 2,6 miljard aan digitale activa zou kunnen worden weggevaagd wanneer de deadline van Zuid-Korea voor de registratie van crypto-uitwisselingen op 24 september rondrent, meldde de Financial Times zondag.

De Financial Transaction Reports Act van Zuid-Korea vereist dat alle crypto-uitwisselingen zich voor het einde van de maand registreren bij de Financial Services Commission (FSC). Om te voldoen aan de anti-witwas- en ken-uw-klant-procedures van het land, moeten crypto-uitwisselingen zich registreren bij lokale banken en echte accounts voor hun klanten opzetten.

De FSC heeft beurzen geadviseerd die niet aan de wettelijke verplichtingen kunnen voldoen, hun klanten vóór 17 september op de hoogte moeten stellen van een mogelijke sluiting.

Ongeveer tweederde of 40 van de 60 beurzen moeten zich volgens het rapport nog registreren, waarbij experts zeggen dat het een “bankrun” -scenario kan creëren. Er is sprake van een bankrun wanneer de meerderheid van de klanten probeert hun geld op te nemen uit angst dat de instelling ophoudt te bestaan.

In sommige extreme gevallen hebben de reserves van financiële instellingen de kosten van het opnemen van klanten niet kunnen dekken, experts waarschuwen hetzelfde voor kleinere crypto-uitwisselingen in het land.

“Een situatie vergelijkbaar met een bankrun wordt verwacht in de buurt van de deadline, omdat beleggers hun bezit van alt-munten die alleen op kleine beurzen zijn genoteerd, niet kunnen verzilveren”, zegt Lee Chul-yi, hoofd van de middelgrote beurs Foblgate. “Ze zullen plotseling arm zijn. Ik vraag me af of toezichthouders de bijwerkingen aankunnen.”

De Financial Times citeert branchegegevens en wijst op ongeveer 90% van de Zuid-Koreaanse cryptohandel in alt-munten, waarvan sommige bekend staan ​​als ‘Kimchi-munten’. Kimchi-munten zijn tokens die voornamelijk door Koreanen zijn ontwikkeld.

Volgens schattingen van Kim Hyoung-joong, hoofd van het Cryptocurrency Research Center aan de Korea University, zullen naar verwachting ongeveer 42 Kimchi-munten verdwijnen.

Een andere expert die in het rapport wordt aangehaald, Cho Yeon-haeng, president van de Korea Finance Consumer Federation, zei dat “enorme verliezen voor beleggers worden verwacht”, aangezien de handel wordt opgeschort en activa worden bevroren. Het is onwaarschijnlijk dat veel van de kleinere beurzen klantenbescherming bieden, omdat ze onmiddellijke sluiting staren, zei hij.

Op dinsdag zal Bitfront, een crypto-exchange-dochteronderneming van de Japanse technologiegigant LINE, naar verwachting stoppen met het aanbieden van een Koreaanstalige service en betalingen met Zuid-Koreaanse creditcards stopzetten, omdat het de regelgevers wil sussen en de banden met het land wil verbreken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS