Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

De drop van Bitcoin naar $ 57K is een ‘aantrekkelijke instap’ voor hodlers, volgens traders

Op 18 november zakte de prijs van Bitcoin (BTC) naar nieuwe dieptepunten en BTC’s korte bezoek op het niveau van $ 56.000 leidde tot een scherpe uitverkoop in Ether (ETH) en altcoins. Al vroeg in de handelssessie in de Verenigde Staten werd de ondersteuning van $ 60.000 doorbroken, laten gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView zien.

Bears konden zo kort de controle over de markt overnemen. Over de prijsactie van de dag en als handelaren zich wel of niet zorgen moeten maken over extra nadelen, hadden analisten het volgende te zeggen.

Relatief korte duur voor grote terugval

Een golf van liquidaties heeft grotendeels geleid tot de eerste uitverkoop in plaats van een diepgaande verschuiving in het verhaal, volgens een recent rapport van het cryptocurrency-onderzoeksbureau Delphi Digital. Het rapport beweert dat deze terugval mogelijk van korte duur zal zijn en de mogelijkheid bestaat dat het een aantrekkelijk instappunt is voor traders die meer marktblootstelling willen krijgen.

De afgelopen week was een opvallende hoeveelheid schuldafbouw op de markt waargenomen, benadrukte Delphi Digital. Toch hielp dit niet om de algehele toename van geaggregeerde liquidaties op grote beurzen, die samenviel met elke opvallende prijsdip, te voorkomen. Delphi Digital ziet, over wat er daarna komt voor BTC, de mogelijkheid van een dip naar $ 55.000.

Maar dan moet de aanhoudende verkoopdruk BTC onder $ 57.750 dwingen. Echter, elke daling zal van relatief korte duur zijn, beweerden de analisten ook. BTC kan een nog aantrekkelijkere toegang vormen voor mensen met een langdurige overtuiging die meer willen toevoegen aan hun bezit, als BTC nog een stap lager zet, volgens Delphi Digital. Over de prijsactie van Ether, die eerder op 18 november kort onder $ 4000 daalde, drukte het bedrijf ook vergelijkbare gevoelens uit.

Feit is dat Ether probeert een lange termijn weerstandsniveau, vastgesteld in mei, om te buigen in ondersteuning, benadrukte Delphi Digital. ETH lijkt klaar voor een voortzetting van de trend naar boven, als het erin slaagt om dit te doen, wordt hiermee gesuggereerd.

Voor bulls zou de hoop verschuiven naar een mogelijke hertest, als prijsondersteuning het begeeft, volgens Delphi Digital. Vervolgens zou het afketsen op de bovenste trendlijn die is vastgesteld met de top van mei 2021 tot de high van september 2021.

Rust voor langdurige houders

John Wick, optiehandelaar en pseudoniem Twitter-analist, leverde verdere analyse van de prijs van Bitcoin. Hij benadrukte in zijn tweet het feit dat zelfs ervaren handelaren zich zorgen maken over de prijsactie van 18 november. De ondergrens van de huidige ondersteuningszone werd ernstig door de prijsdaling uitgedaagd, omdat er steeds meer getwijfeld wordt dat deze stand zal houden.

Hierbij gaf Wick aan dat dit eigenlijk alleen een probleem is voor korte termijn traders en dat lange termijn hodlers over dit soort prijsacties zich niet te veel zorgen hoeven te maken.

Nog steeds een bullish marktstructuur voor Ether

Pentoshi, marktanalist en pseudoniem Twitter-gebruiker, benadrukte over Ether de breuk onder het vorige stijgende kanaal en het opnieuw testen van het ondersteunings- en weerstandsniveau op zijn vorige all time higs. De beweging wordt als een positieve ontwikkeling beschouwd door Pentoshi, omdat het binnen de markt een van de punten is die nog steeds een bullish marktstructuur heeft.

Toch beschouwen sommige handelaren in de markt dit als een onheilspellende wending. Echter, Pentoshi had ook enkele waarschuwingen aan te bieden. Zo gaf Pentoshi aan dat je niet wilt zien dat ETH teruggaat onder die ATH’s op een afsluitende basis. Nu staat de totale marktkapitalisatie van cryptocurrency op $ 2,508 biljoen, terwijl Bitcoin een dominantie heeft van 43,4%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS