Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

De bull run zal in 2017-stijl doorgaan, suggereert Bitcoin on-chain-metriek

Volgens een indicator, die probeert de bodems en toppen van de markt te voorspellen, zijn de bulls door de terugval van Bitcoin (BTC) van zijn recordhoogte van $ 67.000 tot minder dan $ 60.000, er niet van weerhouden om naar een volgend piekniveau te kijken. MVRV is de naam van de risicomaatstaf en het vertegenwoordigt de verhouding tussen de marktwaarde van Bitcoin en de bereikte waarde.

Het is vergelijkbaar met de prijs-boekverhouding (P/B) die de marktwaarde van een bedrijf vergelijkt met de boekwaarde. MVRV probeert daarbij vast te stellen of een actief onder- of overgewaardeerd is.

Een bullish opzet à la 2017

Bij een waarde van ruim 3,7 voor de MVRV wordt gesignaleerd dat Bitcoin de top limit bereikt heeft, wat leidt tot uitverkoop. Een MVRV-waarde onder de 1 betekent, aan de andere kant, koopdruk op de vooruitzichten dat Bitcoin het dieptepunt bereikt. In het verleden heeft MVRV Bitcoin-traders bijgestaan bij het opsporen van verkoop- en koopdruk op de Bitcoin-markt. Hierbij is de correlatie tussen de Bitcoin-prijs en de MVRV-output belangrijk.

Hoofd van het onderzoek, Lennard Neo, legde in een nieuw Stack Funds-rapport uit dat de huidige MVRV-rebound vergelijkbaar is met de rebound die werd waargenomen tijdens de bull run van 2017. Bovendien vormt zich een opeenvolging van hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten naarmate de Bitcoin-prijs stijgt. Na de prijscrash van mei 2021, herstelde MVRV zich ook op dezelfde manier.

En het zakte onder de 1 om de onderwaardering van de Bitcoin-markt in die periode aan te geven. De metriek herstelde goed om hogere hoogtepunten en hogere dieptepunten te maken, wat een bevestiging is voor de opwaartse trend voor Bitcoin. Neo schreef in een rapport dat nu MVRV wordt verhandeld op 2,72, ze meer ruimte verwachten voor groei, omdat het de 4.0-handgreep opnieuw test. Het rapport werd gepubliceerd op 4 november.

Dit is ver verwijderd van de recente piek van 3,96 in februari. En hij voegde eraan toe dat als de MVRV-uptrend in de nabije toekomst mocht uitkomen, de piek van Bitcoin waarschijnlijk nog een tijdje wegblijft.

$70K voor Bitcoin?

Het recente vermogen van Bitcoin om $ 60.000 als ondersteuningsniveau vast te houden, geeft aan dat het sterk klaar staat om $ 67.000 opnieuw te testen, voegde Neo eraan toe. Of dat BTC zelfs klaar is om de opwaartse beweging naar $ 70.000 te verlengen. Voor het verklaren van zijn optimistische vooruitzichten, noemde de analist, naast MVRV, nog twee on-chain-statistieken.

Deze bestaan uit statistieken die wallets volgen die een groot aantal BTC-tokens bevatten en Bitcoin-saldi volgen over alle crypto-uitwisselingen. Gedetailleerd bereikte het totale aantal Bitcoin in handen van beurzen wereldwijd 2,311 miljoen BTC. Dit is het laagste niveau in meer dan drie jaar. Toen de Bitcoin-prijs herstelde van de crash van mei-juli 2021, versnelden de grootste investeerders van Bitcoin ook hun accumulatie.

De zogenaamde whales verhoogden hun Bitcoin-aankopen tijdens het herstel van minder dan $ 30.000 na juli, volgens Whale Supply Shock-indicator van Glassnode. Whales zijn adressen die tussen de 10.000 en 100.000 BTC bevatten. Een on-chain analist bij CryptoJungle, Dor Shahar, noemde het een teken van een accumulatie-uptrend van meerdere maanden. En omdat whales meer BTC-voorraad uit de omloop halen, voorspelde Shahar nieuwe recordhoogtes voor Bitcoin.

Hij zei dat de verhouding tussen de twee groepen, whales en andere BTC-bezitters, een meting van de aanboddynamiek geeft. En de indicator kan dus helpen bij het in beeld brengen van het aanbodtekort dat coins in handen van whales kunnen veroorzaken en het effect ervan op de prijs, voegde hij eraan toe. De on-chain analist bij CryptoJungle besloot dat samen hiermee, het een meer gevoelige macro-topindicatie is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS