Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Daling in de crypto koersen maakt investering het overwegen waard

Wie de koersen van aandelen en digitale valuta de afgelopen maanden gevolgd heeft, zal hebben opgemerkt dat er een flinke daling gaande is. Nog altijd lijkt er geen bodem gevormd te worden, waardoor een verdere daling voorlopig niet uit te sluiten is. Het is een logisch vervolg op de rappe stijging die zich de afgelopen jaren voordeed, de stijgende inflatie in grote delen van de wereld en de voortdurende oorlog in Oekraïne. Niet iedereen baalt van de dalende koers; koopjesjagers profiteren ervan. Zij volgen bijvoorbeeld een crypto masterclass, waarin ze leren hoe ze slim kunnen investeren in de verschillende digitale valuta die tegenwoordig worden aangeboden. Ook een cursus daytraden kan interessant zijn bij investeringen binnen een volatiele markt.

Laag kopen en tegen een hogere prijs verkopen

Van verschillende aandelen en crypto’s is de koers de afgelopen maanden met tientallen procenten gedaald. Niet eerder kenden de aandelenmarkten zo’n slecht eerste half jaar. De economische markten zijn cyclisch, wat wil zeggen dat een stijging wordt afgewisseld met een forse daling en andersom. Concreet betekent dit dat het tegen een scherpe prijs aankopen van aandelen op termijn zal leiden tot een nieuwe stijging van de koers. Belangrijk hierbij is dat je weet welke crypto kopen interessant is en het geld wat je hierin investeert langere tijd kunt missen. Datzelfde geldt voor de handel in aandelen waarvan de koers de afgelopen periode een forse daling kende.

Selecteren van geschikte crypto’s niet eenvoudig

Vaak blijkt het een behoorlijke uitdaging te zijn, om te bepalen welke crypto’s een investering waard zijn. Waar aandelen een zekere fundamentele waarde hebben, geldt dat bij digitale munten lang niet altijd. Het maakt dat men veel geld kan verliezen, als blijkt dat het patroon van een crypto afwijkt van het cyclische patroon van economische markten. Een goed voorbeeld hiervan is een pump and dump-munt. Deze munten hebben geen fundamentele waarde, waardoor de koers na een rappe stijging net zo hard daalt. Een investeerder blijft zitten met waardeloze digitale munten, terwijl de oprichters hiervan hun zakken in een korte tijd hebben weten te vullen. Het is een van de redenen die maken dat overheden de markt voor de handel in digitale munten willen reguleren.

Aantal beleggers de afgelopen jaren toegenomen

De snelle stijging in de koersen van aandelen en digitale valuta hebben ertoe geleid, dat het aantal beleggers fors is toegenomen. Met name jongeren zijn steeds vaker gestart met beleggen. Het brengt risico’s met zich mee, op het moment dat deze jongeren meer geld investeren dan zij kunnen missen. Immers, jongeren krijgen in de jaren die komen vaak nog met hoge kostenposten te maken. Denk aan de aankoop van een auto en een huis. Reden voor de AFM om deze jongeren te wijzen op de risico’s van beleggingen in aandelen en crypto’s.

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS