Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
bitcoin2

Bulls niet beïnvloedt door 8% BTC-prijsdip en Bitcoin sprong niveaus breiden zich uit tot $ 36K

Vooruitlopend op wat beloofde een bijzonder interessante opening van de Amerikaanse aandelenmarkt te worden, bleef Bitcoin (BTC) op 20 september tijdens de handel door de ondersteuningsniveaus blazen.

Na een bezoek op $ 42.500, geen vuiltje aan de lucht voor BTC-handelaren

BTC/USD daalde kort tot bijna $ 42.500 voordat het terugkeerde om onder volatiele omstandigheden rond $ 44.000 te zweven, gaven gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView weer. Het dieptepunt van maandag was lager dan tijdens de leverage-cascade eerder in de maand. Bitcoin testte hierbij zowel zijn wekelijkse hogere laag als het exponentiële voortschrijdend gemiddelde (EMA) van 21 weken als ondersteuning.

Een overvloed aan factoren zorgde samen voor verkoopdruk voor BTC-markten, zoals Cointelegraph meldde. Bezorgdheid over het feit dat Evergrande in gebreke blijft met honderden miljoenen dollars aan schulden, leidde deze overvloed aan factoren. De schulden van Evergrande zette op zijn beurt de voorraden onder druk en maakte de Amerikaanse dollar sterker.

Vanuit de markt zelf zorgden stijgende Bitcoin-uitwisselingssaldi voor een extra katalysator. Toch bleven traders echter kalm. Het populaire Twitter-account Anbessa vertelde aan volgers op het hoogtepunt van de nederlaag van waarom ze vandaag verrast zijn. En om niet zo emotioneel te zijn. Het enige definitieve punt van zorg voor Anbessa waren niveaus die hij zag in het midden van $ 30.000.

Bitcoin was hierbij nog steeds ruim boven $ 40.000 en er was een Fibonacci-retracementniveau op $ 38.000. Echter, de beursopening zou op zich een debat moeten opleveren, voor analist en statisticus Willy Woo. Hij waarschuwde voorafgaand aan de terugkeer van Wall Street dat de SPX wankelt en met een grote uitverkoop dreigt. Woo legde uit dat BTC een Wycoffiaans distributiepatroon uitstippelt.

Terwijl investeerders on-chain zich in sterke accumulatie bevinden, verkopen speculanten naar beneden in risico-uit-modus. Volgens Woo, zou het een interessante opening voor de aandelenmarkt van vanmorgen worden. Als aandelen een diepere crash zouden ondergaan, zou de situatie, 2020 kunnen nabootsen, voegde Woo eraan toe.

Toen stuurde de krapte van het aanbod van Bitcoin het uiteindelijk van dieptepunten van $ 3000 naar nieuwe all-time highs. Ondanks aanvankelijke twijfels.

Het geloof van bulls blijkt moeilijk af te schudden

Anderen, zoals de populaire handelaar Pentoshi, die een recordblootstelling aan BTC op het huidige niveau onthulde, waren nog minder onder de indruk van de gebeurtenissen van 20 september. Op de vraag die Pentoshi zelf stelde van als 41k mogelijk is, vond hij dat het wel kan. Echter, als onderdeel van de opmerkingen op de dag gaf hij aan macro-bulish te zijn en hij denkt dat binnen drie weken 56k-58k te zien zal zijn.

Het snel veranderende beeld op spotbeurzen waar de liquiditeit stapsgewijs werd genomen, werd ondertussen vastgelegd door de gegevens van monitoring bron Material Indicators.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS