Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

Bitcoin is mogelijk veilig voor een wereldwijde beurscrisis om de volgende redenen

De discrepantie van de gebruiksscenario’s is een van de redenen achter de volatiliteit van Bitcoin (BTC), de aanzienlijke prijsschommelingen die regelmatig voorkomen. Het wordt door sommige experts als ‘digitaal goud’ beschouwd, een echt schaarse en perfecte waarde opslag (SoV). Bitcoin wordt door anderen beschouwd als een technologieproject of een soort software met een bijbehorend netwerk.

De ruilmiddelen (MoE) -functionaliteit die het Lightning Network biedt, zal bewezen worden door de goedkeuring van Bitcoin als wettig betaalmiddel door El Salvador. Regelmatige on-chain-transacties vereisen om dit parallelle netwerk te betreden of te verlaten. Toch maakt de Layer-2-schaaloplossing directe en waanzinnig goedkope overdrachten mogelijk.

De correlatie van BTC met traditionele activa verandert ook, naarmate deze verhalen over Bitcoin in de loop van de tijd verschuiven. Zo zijn er bijvoorbeeld aanhoudende perioden geweest van een sterke correlatie met goud. Bijna elke activaklasse was verwoest door de crash van maart 2020. Echter, het herstelpatroon dat volgde op die zes of zeven maanden was bijna identiek voor goud en Bitcoin.

Met een omgekeerde correlatie tussen de twee activa, vond in 2021 vreemd genoeg het tegenovergestelde plaats.

Hebben technische aandelen een proxy in Bitcoin?

Zoals gemeten door de Hang Seng Index (HSI) begon Bitcoin, aan de andere kant, de Hong Kong-aandelenmarkt na te bootsen. Tencent, Alibaba en Meituan, Aziatische technologiebedrijven die miljarden dollars waard zijn, behoren tot de belangrijkste componenten. Er is dus een verschuiving in het perspectief van beleggers van het volgen van de goudprijs naar technische aandelen.

Deze verschuiving roept de vraag op of Bitcoin het zal begeven door de dalende trend van Hang Seng in de afgelopen 90 dagen. Je kunt je afvragen als het zin heeft om nu te ontkoppelen. En als je ontkoppelt, rijst de vraag of Bitcoin zal blijven werken als een veilige haven te midden van een algemene correctie.

Evergrande Group, de tweede grootste vastgoedontwikkelaar van China, kondigde op 14 september aan dat een opvallende omzetdaling het bedrijf dwong om betalingen over zijn schulden uit te stellen. Meer dan $ 300 miljard aan verplichtingen waaraan dit ene bedrijf moet voldoen. Volgens analisten kan dit ernstige gevolgen hebben voor de bredere markt.

De Chinese detailhandelsverkopen stelden in augustus teleur met 2,5% vergeleken met 2020, waar beleggers een groei van 7% verwachtten. Het is duidelijk dat door de reactie van regeringen op de uitbraak van Covid-19, de groei en de economie in het jaar 2020 zwaar werden beïnvloed. Echter, men moet bedenken dat sinds het eerste kwartaal van 2020 de meest invloedrijke Centrale Banken bijna nul of zelfs negatieve rentetarieven hanteren.

Er kan dus niet veel gedaan worden om een algemene beurscorrectie en mogelijke verliezen op de schuldmarkten te voorkomen, als de economie niet aan kracht wint te midden van meerdere stimuleringspakketten van biljoenen dollars. Bitcoin mag dan wel 12 jaar oud zijn. Echter, het probleem is dat de cryptocurrency nog nooit een significante economische crisis heeft doorgemaakt.

In ieder geval niets dat de wereldwijde schuldmarkten van meer dan 250 biljoen dollar in gevaar brengt. Elke analyse of schatting zal om die reden waarschijnlijk geen geloofwaardige beoordeling opleveren.

Het kan zijn dat een ineenstorting van de markt, Bitcoin minder beïnvloedt

Echter, de overheersende cryptocurrency heeft een voorsprong op traditionele markten zoals commercieel onroerend goed, aandelen en obligaties. Als klanten hun betalingen niet nakomen, zullen geldschieters beslag leggen op deze activa. En omdat de bank of instelling er geen belang bij heeft ze te houden, zorgt dit voor extra druk. Hiertegenover staat dat Bitcoin en cryptocurrencies over het algemeen niet als onderpand kunnen worden gebruikt.

Als we het hebben over de liquidaties van Bitcoin-futures van miljarden dollars op derivatenmarkten, zijn het alleen maar synthetische tools. Zeker zullen deze gebeurtenissen van invloed zijn op de prijs, echter blijft uiteindelijk de effectieve BTC op de derivatenbeurs. Er is alleen een beweging van het lange (kopers) saldo naar het korte (verkopers) account.

Het systeemrisico op middellange termijn voor de cryptocurrency is lager dan de traditionele markt. Tot het moment waarop Bitcoin volledig vast zal zitten in de financiële markten en als onderpand en deposito’s wordt geaccepteerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS