Search
Close this search box.
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5
5/5

5000+ crypto-geldautomaten van Bitcoin Depot, naarmate de acceptatie groeit

Te midden van een sterke toename van de acceptatie door de detailhandel, blijft het cryptocurrency ATM-netwerk van Bitcoin Depot zich uitbreiden, met Noord-Amerikaanse installaties die voor het eerst de 5000 overschrijden. Donderdag maakte Bitcoin Depot bekend dat, met de mijlpaal, het bedrijf opnieuw het grootste ATM-netwerk is in Noord-Amerika. In de afgelopen zes maanden is het aantal kiosken verdrievoudigd.

Zo hebben meer gebruikers toegang tot cryptocurrency-transacties zonder dat een bank of andere externe financiële dienstverlener nodig is. Een belangrijke bron van groei voor de cryptokiosken is de samenwerking geweest tussen Bitcoin Depot en Circle K-supermarkten. Beide bedrijven kondigden in juli aan dat de supermarktketen de thuisbasis zal zijn van duizenden Bitcoin-geldautomaten.

Velen zien de groei van cryptokiosken als een boost voor de Retail adoptie van Bitcoin (BTC) en andere digitale activa. In El Salvador, waar Bitcoin kortgeleden wettig betaalmiddel is geworden, zijn crypto ATM-installaties opvallend gestegen. Voor het uitvoeren van transacties in BTC of het omzetten in fiat, hebben mensen zo een eenvoudigere manier. Ook gebruiken Salvadoranen de door de overheid gesteunde Chivo cryptocurrency-wallet.

Meer dan een derde van de inwoners van het land gebruikt actief Chivo, volgens president Nayib Bukele. Toch is de groei van Bitcoin-geldautomaten niet zonder risico. Eerder deze week waarschuwde Kraken Security Labs dat veel Bitcoin-geldautomaten vatbaar zijn voor hacking, omdat beheerders de standaard admin QR-code nooit hebben gewijzigd.

Kraken Security Labs is de beveiligingsafdeling van de populaire cryptocurrency-uitwisseling Kraken. Als hackers de beheerderscode kunnen verkrijgen, kunnen ze eigenlijk naar een geldautomaat lopen en deze compromitteren, legde het beveiligingsteam uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Other News

De Bullrun van 2024 is gestart! Ontvang nu gratis €10,- in jouw account!

🚀 GRATIS €10,- CASHBONUS